PASTORAL OPTATIVA

VOLUNTARIAT

Coordinació i formació del voluntariat de batxillerat:

-      Formació: oferim gratuïtament als alumnes de batxillerat que ho desitgin el curs oficial de formació de voluntaris (certificació de la Generalitat de Catalunya)

-      Accions de voluntariat a l’escola: suport a campanyes solidàries, organització del DENIP, Recicla Cultura, reforç escolar a primària, monitoratge dels Grups Mou-te.

-      Accions de voluntariat fora de l’escola: Residència d’avis, recaptes del Banc dels aliments,

-      Entitats amb les quals treballem en xarxa: Càritas de Santa Maria, Banc dels Aliments, Comerç Just, Càritas inter-parroquial, “Que no falte de nada”, Fundació Servei Solidari, Fundació Educació Solidària, Menjador sant Joaquim...HORARI EXTRA ESCOLAR


•   MOU-TE

Adreçat a alumnes de primària (a partir de 5è), ESO, batxillerat i FP.

Mou-te som uns grups de reflexió on una sèrie d’amics compartim vivències, opinions  i activitats sobre diversos temes per tal d’enriquir-nos i créixer com a persones.

Estem en un món d’influències, normes, modes... bombardejats constantment per informació. A Mou-te no ensenyem què s’ha de fer ni imposem el que s’ha de pensar. El que intentem és donar les eines necessàries (mitjançant jocs, contes, cançons, dinàmiques, cinefòrums ...) perquè els nois i les noies siguin crítics amb el seu entorn, i sàpiguen el perquè de les seves accions, la coherència de les seves decisions, i puguin descobrir qui són i com volen ser.

Ens trobem un dia a la setmana, els divendres, on de manera distesa i amena, compartim experiències, reflexionem entorn de la vida i dels valors essencials del cristianisme com el respecte i l’amistat o la solidaritat, permetent-nos descobrir la dimensió espiritual de cadascun de nosaltres.


 MOU-TE
•    CATEQUESI DE PRIMERA COMUNIÓ i CONFIRMACIÓ

Tot i que el Mou-te comença pròpiament a 5è de primària, oferim als alumnes de 3r l’oportunitat de començar a formar grup per viure l’experiència d’un camí d’amistat i formació humana i cristiana i iniciar així la preparació de la primera comunió. Alumnat i famílies es reuneixen una vegada al trimestre amb els catequistes.

Els alumnes de 4t de primària segueixen fent créixer el grup i continuen l’experiència d’aquest camí d’amistat i formació. Al mes de maig se celebren les comunions. Els pares i mares dels alumnes inscrits han d’implicar-se en el procés formatiu i de convivència, assistint a les formacions i celebracions a les quals hagin estat convocats.

Quan ja són més grans, els alumnes de 3r i 4t d'ESO i batxillerat són convidats a fer la Confirmació. Els alumnes inscrits formaran un grup de formació i creixement personal que es reunirà quinzenalment. Igualment, estarem en contacte amb altres grups de joves de l'Escola Pia de Catalunya, amb qui compartirem el projecte i ens reunirem una vegada cada trimestre. La confirmació serà el mes de maig a l'Escola Pia de Sarrià.

Circulars d'inici de curs 2015-2016

1. Catequesi2. Confirmació